Single Origin: Honduras

Na stokach Hondurasu, schowana pod baldachimem drzew wzrasta wyjątkowa kawa jednorodna. Kawa produkowana w Marcala, w regionie La Paz, buzuje smakami. Wypalamy ją do słodkiej, cytrusowo-orzechowej perfekcji

Przewiń po więcej
Kawa Premium spotyka się ze

Zrównoważonym Rozwojem

Najnowsza kawa Single Origin z naszej palarni wydobywa to, co najlepsze z Hondurasu. Pochodzi z kooperatywy COMSA, która wykorzystuje unikalne warunki uprawy oraz umiejętności swoich plantatorów, aby produkować kawę najwyższej jakości. Społeczność COMSA sprzeciwiła się konwencjom, decydując się skupić na zrównoważonych kawach premium, przestrzegając rygorystycznych praktyk rolniczych.

Czego oczekiwać w smaku:

Wyrazisty, świeży akcent cytrusów i gładkość subtelnej słodyczy

WYSOKOŚĆ MOC
1245 - 1670m
n.p.m.

Rozkoszuj się harmonijnym połączeniem słodkiej pomarańczy, subtelnych nut migdałowych i karmelowych, które tworzą aksamitny i satysfakcjonujący smak. Ta kawa, stworzona z odmian Catimor, Parainema, Catuai i Caturra, oferuje bogate doznania smakowe w idealnie zrównoważonej filiżance.

Czym jest Single Origin?

W przeciwieństwie do mieszanki, w której używa się różnych odmian i ziaren z całego świata, kawa single origin pochodzi z jednej uprawy, z jednej farmy, w określonym regionie.

Sadzonki kawy są ręcznie sadzone, uprawiane i zbierane, aby uzyskać unikalny smak. Rolnicy, dzięki swojej wyjątkowej wiedzy i staranności, pielęgnują je aż do momentu, gdy kawa osiągnie pełną dojrzałość, co pozwala nam cieszyć się wyśmienitą filiżanką kawy z odległych zakątków świata.

Use of Cookies