Nasze Jedzenie

Przewiń po więcej

Czysta Etykieta To Podstawa

Wierzymy, że w jedzeniu powinny być podstawowe rzeczy i naturalne smaki, a nie miliony dodatków. Bez konserwantów, polepszaczy i wzmacniaczy smaku. Czyli czysto i zdrowo, żeby smak nie uciekł. Zbyt dużo dodatków spłaszczy wyjątkowy smak naturalnych składników, a przecież nie na tym nam zależy. Potrzeba czasu i wysiłku, aby przygotować jedzenie zgodnie z naszą wizją, ale wierzymy, że jest tego warte.

Liczy się nie tylko zdrowy, dobry składnik, ale co równie ważne, dostawca podzielający nasze podejście do jedzenia. Nasz Szef Kuchni Wojtek Klimczak zjeździł całą Polskę, i nie tylko, w poszukiwaniu niewielkich, lokalnych producentów. Zajęło mu trochę czasu, by znaleźć dostawców, którzy nie tylko odpowiadają naszym potrzebom i wizji, ale także będą mogli dostarczyć nam produkt najwyższej jakości. Sprawdzony i bezpieczny.

Przejrzyj Menu
Wszystko

Robimy Od Podstaw

Cała logistyka naszych działań opiera się na pracy w kuchni, zarówno na zapleczach naszych kawiarni, ale przede wszystkim w naszej cukiernio-piekarni, gdzie dostarczane są składniki. Tutaj przyjeżdżają sery, dodatki, warzywa i mięsa. Tu są marynowane, gotowane, przyprawiane i pakowane. Tniemy je sami w plasterki po wychłodzeniu, nie ma mowy o tym, by cokolwiek, co od nas wychodzi choć odrobinę przypominało paczkowane jedzenie.

Dostawy wyjeżdżają od nas już około 5 rano, by dotrzeć do kawiarni zanim pojawią się pierwsi klienci. W naszej manufakturze wyrabiany ręcznie setki potraw. Wszystko musi być świeże, inaczej nie miałoby to sensu. I tak codziennie, 7 dni w tygodniu, świątek, piątek…

Nasze Pieczywo

Pieczywo to nasze espresso i trudno się z tym nie zgodzić. Jest podstawowym elementem, który pozwala na budowanie całej potrawy. Wypiekane jest na bazie zakwasu levain. Zakwas nadaje pieczywu charakterystycznych pęknięć i sprawia, że ma chrupiącą skórkę. I co dla nas najważniejsze, przy wypieku nie korzysta się z żadnych stabilizatorów czy konserwantów.

Use of Cookies