KAŻDE ZIARNO MA SWOJĄ HISTORIĘ
Nasz Coffee Master doskonale wie, że nie ma skrótów na drodze do pozyskania najlepszej kawy. Urodzony odkrywca i ekspert w sprawach upraw, poświęcił całe swoje życie by znaleźć najnowocześniejsze kawowe pola uprawne w Ameryce Łacińskiej, Wschodniej Afryce i Południo-wschodniej Azji.
Naszą pracę dedykujemy wszystkim, którzy rozumieją związek pomiędzy ziarnami kawy a środowiskiem. Współpracujemy z Rainforest Alliance, aby zachęcać do długoterminowego zrównoważonego rozwoju i stale rozmawiamy z plantatorami, robiąc wszystko, co w naszej mocy, aby zagwarantować jakość i spójność. Budowanie tych relacji wymaga czasu i dużego wysiłku, ale uważamy, że warto.
Selekcjonujemy ziarna rosnące na żyznej glebie, na odpowiedniej wysokości. Są zbierane ręcznie, dokładnie wtedy, gdy nastaje ich czas zbioru. To prosta recepta na ziarna najwyższej jakości, które doskonale sprawdzą się podczas naszego starannego procesu wypalania.