NASZA KAWA

Przewiń po więcej
Ziarna jak żadne inne

KAŻDE ZIARNO MA SWOJĄ HISTORIĘ

Nasz Coffee Master doskonale wie, że nie ma skrótów na drodze do pozyskania najlepszej kawy. Urodzony odkrywca i ekspert w sprawach upraw, poświęcił całe swoje życie by znaleźć najnowocześniejsze kawowe pola uprawne w Ameryce Łacińskiej, Wschodniej Afryce i Południo-wschodniej Azji.

Naszą pracę dedykujemy wszystkim, którzy rozumieją związek pomiędzy ziarnami kawy a środowiskiem. Współpracujemy z Rainforest Alliance, aby zachęcać do długoterminowego zrównoważonego rozwoju i stale rozmawiamy z plantatorami, robiąc wszystko, co w naszej mocy, aby zagwarantować jakość i spójność. Budowanie tych relacji wymaga czasu i dużego wysiłku, ale uważamy, że warto.

Selekcjonujemy ziarna rosnące na żyznej glebie, na odpowiedniej wysokości. Są zbierane ręcznie, dokładnie wtedy, gdy nastaje ich czas zbioru. To prosta recepta na ziarna najwyższej jakości, które doskonale sprawdzą się podczas naszego starannego procesu wypalania.

Nasza mieszanka Classico

W NIEUSTANNYM POSZUKIWANIU DOSKONAŁOŚCI

Nasze espresso zawdzięcza swój charakterystyczny, pełny smak naszym założycielom, którzy przebyli długą drogę do stworzenia naszej charakterystycznej mieszanki.

Niestrudzenie pozyskując, wybierając i degustując kombinacje ziaren z całego świata uprawy kawy, udoskonaliliśmy naszą mieszankę Classico.

Ziarna kawy są naturalnie zmienne; każda partia będzie nieco inna, w zależności od sposobu uprawy. Nasi Mistrzowie Kawy nieustannie dopracowują nasz autorski przepis - znany tylko pięciu osobom w naszej rodzinnej firmie.

Bogata, wybitna kawa

TRADYCYJNE WŁOSKIE WYPALANIE

Technika palenia kawy jest naszym wyróżnikiem. Każda partia kawy jest delikatnie palona w wysokiej jakości sprzęcie, który jest w stanie wydobyć najpełniejszy smak z każdego ziarna.

Zawartość wilgoci w ziarnach kawy zależy od tego, skąd pochodzą. Dlatego w przypadku naszej oryginalnej mieszanki Classico poświęcamy czas na wybór ziaren o równej wielkości i gęstości, bez względu na ich pochodzenie, co pozwala na jednorodne palenie, aby zachować spójny profil smakowy. Surowe ziarna, które kiedyś były wilgotne i gęste, nabierają bogatego, ciemnego koloru, po czym są skrupulatnie łączone w celu uzyskania smaku i aromatu.

Use of Cookies