Ziarna I Nasza Mieszanka
Za Każdym Ziarnem Stoi Historia
Nie można iść na skróty, gdy chce się znaleźć najlepsze ziarna kawy. Dlatego, nasza kawowa podróż, rozpoczęta wiele lat temu, trwa po dziś dzień.
Wie o tym też nasz Mistrz Kawy, urodzony odkrywca i doświadczony specjalista. Poświęcił zawodowe życie poszukując najbardziej postępowych farmerów uprawiających kawę w Ameryce Łacińskiej, Afryce Wschodniej i Azji Południowo-Wschodniej. Tych, którzy naprawdę rozumieją związek pomiędzy jakością ziarna i środowiskiem, w którym rośnie.
Wspólnie z Rainforest Alliance staramy się zjednywać dla wartości zrównoważonego rozwoju, na bieżąco służąc radą i pomocą. Wszystko po to, by nasze ziarna zawsze miały powtarzalną jakość. Wprawdzie budowanie takich relacji angażuje sporo czasu i energii, ale jest to wysiłek, który warto podejmować.
Duże Wysokości I Żyzne Gleby
Nie wszystkie ziarna trafią do naszej mieszanki.
Wybieramy tylko te rosnące na dużych wysokościach i żyznych glebach. Zbieramy ręcznie, w najlepszym dla nich momencie. Mamy pewność, że będą miały lepszą jakość, której
nie utracą w czasie naszego wymagającego procesu palenia.
“Za każdym mielonym przez nas ziarnem stoją prawdziwe ludzkie więzi.”
Za Każdym Ziarnem Stoi Historia
Nie można iść na skróty, gdy chce się znaleźć najlepsze ziarna kawy. Dlatego, nasza kawowa podróż, rozpoczęta wiele lat temu, trwa po dziś dzień.
Wie o tym też nasz Mistrz Kawy, urodzony odkrywca i doświadczony specjalista. Poświęcił zawodowe życie poszukując najbardziej postępowych farmerów uprawiających kawę w Ameryce Łacińskiej, Afryce Wschodniej i Azji Południowo-Wschodniej. Tych, którzy naprawdę rozumieją związek pomiędzy jakością ziarna i środowiskiem, w którym rośnie.
Wspólnie z Rainforest Alliance staramy się zjednywać dla wartości zrównoważonego rozwoju, na bieżąco służąc radą i pomocą. Wszystko po to, by nasze ziarna zawsze miały powtarzalną jakość. Wprawdzie budowanie takich relacji angażuje sporo czasu i energii, ale jest to wysiłek, który warto podejmować.
Duże Wysokości I Żyzne Gleby
Nie wszystkie ziarna trafią do naszej mieszanki.
Wybieramy tylko te rosnące na dużych wysokościach i żyznych glebach. Zbieramy ręcznie, w najlepszym dla nich momencie. Mamy pewność, że będą miały lepszą jakość, której
nie utracą w czasie naszego wymagającego procesu palenia.
Za Każdym Ziarnem Stoi Historia
Nie można iść na skróty, gdy chce się znaleźć najlepsze ziarna kawy. Dlatego, nasza kawowa podróż, rozpoczęta wiele lat temu, trwa po dziś dzień.
Wie o tym też nasz Mistrz Kawy, urodzony odkrywca i doświadczony specjalista. Poświęcił zawodowe życie poszukując najbardziej postępowych farmerów uprawiających kawę w Ameryce Łacińskiej, Afryce Wschodniej i Azji Południowo-Wschodniej. Tych, którzy naprawdę rozumieją związek pomiędzy jakością ziarna i środowiskiem, w którym rośnie.
Wspólnie z Rainforest Alliance staramy się zjednywać dla wartości zrównoważonego rozwoju, na bieżąco służąc radą i pomocą. Wszystko po to, by nasze ziarna zawsze miały powtarzalną jakość. Wprawdzie budowanie takich relacji angażuje sporo czasu i energii, ale jest to wysiłek, który warto podejmować.
Duże Wysokości I Żyzne Gleby
Nie wszystkie ziarna trafią do naszej mieszanki.
Wybieramy tylko te rosnące na dużych wysokościach i żyznych glebach. Zbieramy ręcznie, w najlepszym dla nich momencie. Mamy pewność, że będą miały lepszą jakość, której
nie utracą w czasie naszego wymagającego procesu palenia.
Nasza Mieszanka Classico
To naszym założycielom zawdzięczamy wyjątkowy smak naszej mieszanki. Tworząc ją prawie dwadzieścia lat temu poruszyli niebo i ziemię w poszukiwaniu idealnych proporcji między mocą, głębią i aromatem.
Niestrudzenie selekcjonując, próbując i dobierając ziarna z upraw z całego świata stworzyli ponadczasowy Classico Blend. Pełne, bogate, z wyraźnymi słodkimi nutami karmelu
i migdałów, kwasowością owoców cytrusowych oraz posmakiem gorzkiej czekolady – właśnie takie jest nasze espresso.
Nasza Mieszanka Classico
To naszym założycielom zawdzięczamy wyjątkowy smak naszej mieszanki. Tworząc ją prawie dwadzieścia lat temu poruszyli niebo i ziemię w poszukiwaniu idealnych proporcji między mocą, głębią i aromatem.
Niestrudzenie selekcjonując, próbując i dobierając ziarna z upraw z całego świata stworzyli ponadczasowy Classico Blend. Pełne, bogate, z wyraźnymi słodkimi nutami karmelu
i migdałów, kwasowością owoców cytrusowych oraz posmakiem gorzkiej czekolady – właśnie takie jest nasze espresso.
Ciągle Się Uczymy
To naturalne, że zbiory kawy różnią się
w zależności od sezonu i tego, jak były uprawiane. Dlatego, nasi Mistrzowie Palenia Kawy nieustannie dostosowują proces komponowania mieszanki do otrzymanych ziaren (osoby znające skład naszej Classico Blend można policzyć na palcach jednej dłoni).
Ich doświadczenie – zdobyte przez dekady palenia kawy – gwarantuje powtarzalność
i niezmienny balans smakowy naszej mieszanki, niezależnie od pory roku.
Ciągle Się Uczymy
To naturalne, że zbiory kawy różnią się
w zależności od sezonu i tego, jak były uprawiane. Dlatego, nasi Mistrzowie Palenia Kawy nieustannie dostosowują proces komponowania mieszanki do otrzymanych ziaren (osoby znające skład naszej Classico Blend można policzyć na palcach jednej dłoni).
Ich doświadczenie – zdobyte przez dekady palenia kawy – gwarantuje powtarzalność
i niezmienny balans smakowy naszej mieszanki, niezależnie od pory roku.
Od ziarna do filiżanki
Nasi farmerzy, ich społeczność oraz środowisko, w którym uprawiana jest nasza kawa.