ZA KAŻDYM ZIARNEM STOI HISTORIA

Nie można iść na skróty, gdy chce się znaleźć najlepsze ziarna kawy. Dlatego, nasza kawowa podróż, rozpoczęta wiele lat temu, trwa po dziś dzień.

Wie o tym też nasz Mistrz Kawy, urodzony odkrywca i doświadczony specjalista. Poświęcił zawodowe życie poszukując najbardziej postępowych farmerów uprawiających kawę w Ameryce Łacińskiej, Afryce Wschodniej i Azji Południowo-Wschodniej. Tych, którzy naprawdę rozumieją związek pomiędzy jakością ziarna i środowiskiem, w którym rośnie.

Wspólnie z Rainforest Alliance staramy się zjednywać dla wartości zrównoważonego rozwoju, na bieżąco służąc radą i pomocą. Wszystko po to, by nasze ziarna zawsze miały powtarzalną jakość. Wprawdzie budowanie takich relacji angażuje sporo czasu i energii, ale jest to wysiłek, który warto podejmować.

ZA KAŻDYM ZIARNEM STOI CZYJAŚ HISTORIA

Nie można iść na skróty, gdy chce się znaleźć najlepsze ziarna kawy. Dlatego, nasza kawowa podróż, rozpoczęta wiele lat temu, nieśpiesznie trwa po dziś dzień.

Wie o tym też nasz Mistrz Kawy. Urodzony odkrywca i doświadczony specjalista od gleby i upraw roślin, poświęcił całe swoje zawodowe życie poszukując najbardziej postępowych farmerów uprawiających kawę w Ameryce Łacińskiej, wschodniej Afryce i Azji Południowo-Wschodniej. Tych, którzy naprawdę rozumieją związek pomiędzy jakością ziarna i środowiskiem, w którym rośnie.

Wraz z Rainforest Alliance staramy się pokazać im zalety zrównoważonego rozwoju, na bieżąco służąc radą i pomocą, aby zapewnić powtarzalną jakość ziaren. Budowanie takich relacji angażuje sporo czasu i energii, ale głęboko wierzymy, że jest to wysiłek, który warto podjąć.

DUŻE WYSOKOŚCI I ŻYZNE GLEBY

Nie wszystkie ziarna trafią do naszej mieszanki.

Wybieramy tylko te rosnące na dużych wysokościach i żyznych glebach. Zbieramy ręcznie, w najlepszym dla nich momencie. Mamy pewność, że będą miały lepszą jakość, której
nie utracą w czasie naszego wymagającego procesu palenia.

DUŻE WYSOKOŚCI I ŻYZNE GLEBY

Nie wszystkie ziarna trafią do naszej mieszanki.

Wybieramy tylko te rosnące na dużych wysokościach i żyznych glebach. Zbieramy je ręcznie w najlepszym dla nich momencie w ich cyklu upraw. Mają po prostu lepszą jakość i lepiej sprawdzają się w czasie naszego wymagającego procesu palenia.

"Za każdym mielonym przez nas ziarnem stoją prawdziwe ludzkie więzi."

NASZA MIESZANKA CLASSICO

To naszym założycielom zawdzięczamy wyjątkowy smak naszej mieszanki. Tworząc ją prawie dwadzieścia lat temu poruszyli niebo i ziemię w poszukiwaniu idealnych proporcji między mocą, głębią i aromatem.

Niestrudzenie selekcjonując, próbując i dobierając ziarna z upraw z całego świata stworzyli ponadczasowy Classico Blend. Pełne, bogate, z wyraźnymi słodkimi nutami karmelu
i migdałów, kwasowością owoców cytrusowych oraz posmakiem gorzkiej czekolady – właśnie takie jest nasze espresso.

NASZA MIESZANKA CLASSICO

To naszym założycielom zawdzięczamy wyjątkowy smak naszej mieszanki. Tworząc ją prawie dwadzieścia lat temu poruszyli niebo i ziemię w poszukiwaniu idealnych proporcji między mocą, głębią i aromatem.

Niestrudzenie selekcjonując, próbując i dobierając ziarna z upraw z całego świata stworzyli ponadczasowy Classico Blend. Pełne, bogate, z wyraźnymi słodkimi nutami karmelu i migdałów, kwasowością owoców cytrusowych oraz posmakiem gorzkiej czekolady – właśnie takie jest nasze espresso.

CIĄGLE SIĘ UCZYMY

To naturalne, że zbiory kawy różnią się
w zależności od sezonu i tego, jak były uprawiane. Dlatego, nasi Mistrzowie Palenia Kawy nieustannie dostosowują proces komponowania mieszanki do otrzymanych ziaren (osoby znające skład naszej Classico Blend można policzyć na palcach jednej dłoni).

Ich doświadczenie – zdobyte przez dekady palenia kawy – gwarantuje powtarzalność
i niezmienny balans smakowy naszej mieszanki, niezależnie od pory roku.

NIEPRZERWANIE DOSKONALIMY NASZĄ MIESZANKĘ

To naturalne, że zbiory kawy różnią się w zależności od sezonu i tego, jak były uprawiane. Dlatego, nasi Mistrzowie Palenia Kawy nieustannie dostosowują proces komponowania mieszanki do otrzymanych ziaren (osoby znające skład naszej Classico Blend można policzyć na palcach jednej dłoni).

Ich doświadczenie – zdobyte przez dekady palenia kawy – gwarantuje powtarzalność i niezmienny balans smakowy naszej mieszanki, niezależnie od pory roku.