BOGATA I DOSKONAŁA

Niektórzy twierdzą, że na punkcie ziaren kawy mamy prawdziwą obsesję. Dla nas jest to sposób na życie.

Nasi dwaj Mistrzowie Palenia Kawy – Gaetano
i Carlos, mają łącznie ponad 70 lat doświadczenia w tworzeniu mieszanek kaw.
Ale według nas, to ich oddanie i wrażliwość sprawiają, że nasza kawa jest wyjątkowa.

Od początku kawa była dla nas sposobem na życie. Niektórzy twierdzą, że mamy obsesję na punkcie przeobrażania surowych, zielonych ziaren kawy w bogaty, aromatyczny napój.

I chociaż nasi dwaj Mistrzowie Palenia Kawy – Gaetano i Carlos, mają łącznie ponad 70 lat doświadczenia w tworzeniu mieszanek kaw, jesteśmy przekonani, że to ich oddanie i miłość do swojego rzemiosła sprawia, że nasza kawa jest naprawdę wyjątkowa.

"Próbujemy każdą partię kawy. Każda musi byś idealna."
Gaetano, nasz Mistrz Palenia Kawy

TRADYCYJNE WŁOSKIE PALENIE

Tym, co nas wyróżnia jest nasza technologia palenia kawy. Każda partia ziaren jest delikatnie palona w najwyższej jakości włoskich piecach, które potrafią wydobyć głębię aromatu z każdego ziarna.

Wilgotność ziaren kawy różni się w zależności od kraju ich pochodzenia. Dlatego, każdorazowo dobieramy ziarna o podobnym rozmiarze i wadze, niezależnie od pochodzenia, gwarantując w ten sposób, że proces palenia będzie jednorodny i uzyskamy spójny profil smakowy. W czasie palenia surowe i ciężkie zielone ziarna pokrywają się głębokim, ciemnym kolorem. Następnie, ich smak i aromat jest skrupulatnie oceniany w czasie cuppingu.

Nasi Mistrzowie Palenia mają pełną kontrolę nad każdym aspektem procesu palenia, nawet co do milisekundy.

Wilgotność ziaren kawy różni się w zależności od kraju ich pochodzenia. Dlatego, każdorazowo dobieramy ziarna o podobnym rozmiarze i wadze, niezależnie od pochodzenia, gwarantując w ten sposób, że proces palenia będzie jednorodny i uzyskamy spójny profil smakowy. W czasie palenia surowe i ciężkie zielone ziarna pokrywają się głębokim, ciemnym kolorem. Następnie, ich smak i aromat jest skrupulatnie oceniany w czasie cuppingu.

 

W czasie palenia surowe i ciężkie zielone ziarna pokrywają się głębokim, ciemnym kolorem. Następnie, zostają poddane surowej ocenie smaku i aromatu w czasie cuppingu.

Nasi Mistrzowie Palenia mają pełną kontrolę nad każdym aspektem procesu palenia, nawet co do milisekundy.